Stedord

”Med ordfestivalen STEDORD ønsker vi at skabe en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor Vejle kan få sit ordforråd fyldt op. Vi vil hylde ordet og sproget, via et bredt udsnit af kunstneriske udtryksformer, hvor ordet er det centrale omdrejningspunkt. Om det er skrevet, læst, talt, hvisket, råbt, eller sunget. Præsenteret ved både udstilling, interaktive installationer, live podcast og sceneperformance”. 

– Bjarne Rask og Henrik Elkjær, initiativtagere i samarbejde med en håndfuld lokale ordelskende ildsjæle og kunstnere.


Billetter

Partoutbillet til begge dage
kr. 295 via link: bit.ly/STEDORD_PARTOUT

Dagsbillet til de enkelte dage
kr. 175 via link: bit.ly/STEDORD_DAG

Foreløbig program
FREDAG 11. august fra 16-18 sender 24Syv podcasten ’Syvkabalen’ LIVE fra udendørsscenen, hvor vært René Fredensborg, og den nordjyske trubadur og forfatter Allan Olsen, holder radiofonisk fredagsbar. Her vil de bl.a. snakke om bøgernes og sprogets betydning.  
Efter Syvkabalen indtager Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarter scenen, med deres imponerende spoken word show. En aldeles unik blanding af den ikoniske digters poesi, og sublim jazz fra det seks mand store orkester.

LØRDAG 12. august byder på både rap, poetry slam battle, digte – og ikke mindst; dagens afsluttende tur i Knud Romers ordcentrifuge, når han og sangskriveren Kenneth Thordal går på scenen med ’Tilfældets Musik’.  
Forinden da vil unge kvinder fra en todages rap-workshop give smagsprøver på, hvad de har kreeret i samarbejde med instruktøren NØX (Anna Vigsø), der selv er topaktuel udøvende rapper, og her med på scenen.  
Sara Hauge og Peter Dyreborg har begge været Danmarksmestre i poetry slam, og mødes i en venskabelig battle i sproglige finurligheder og ordgøglerier, tilsat komik og et snert skuespil, som både vil fremkalde gode grin og en hel del at tænke over.  
Beatpoet og digter Claus Høxbroe har været indkvarteret i Vejle i tre dage, for at nedfælde sine indtryk af byen, set med Vesterbroøjne. Han læser sine færdige værker op, og måske bliver vi udfordret på vores selvforståelse.  
Du får selv få muligheden for at bidrage. Du kan indtage ’Ølkassen’ – vores udgave af ’Speakers Corner’, eller skrive dit bidrag til en kædenovelle på en opstillet computer. Borgmester Jens Ejner Christensen, starter kæden.

Endeligt program
Det endelige program er under udarbejdelse, og kan løbende følges på STEDORDs facebookside:  www.facebook.com/STEDORD  Støt op, og sign op – så du kan blive holdt opdateret på alle programmets hjørner, i takt med at brikkerne falder på plads.