Store mestre (forår)

signe.jpg

Signe Jacobsen

HOLD 10:
Store mestre (forår)
Tid: tirsdage kl. 10-12. Sted: Bygningen, Ved Anlægget
Pris: 4 formiddage kr. 490 kr. inkl. kaffe / 1 foredrag kr. 145
 

 
 
28. januar 
JAN VAN EYCK (Før 1395-1441) 

I Gent og Brugge opstod en kunstnerisk opsving uden lige i 1400-tallet – det nordiske modsvar til ungrenæssancen i Firenze. Her i den burgundiske fyrstes hertugdømme arbejdede Jan van Eyck i oliemaleriets tidligste barndom og mestrede denne teknik på en måde, som aldrig er overgået siden: En magisk, farveskøn verden, malet som en lovsang til Guds skaberværk, manes frem i en overraskende detaljerigdom, mens hans portrætter fremstår levende og overbevisende. Via van Eycks kunst fås et godt indblik i senmiddelalderens verden og tro. 


25. februar. 
JAN VERMEER VAN DELFT (1632-1675)

Vi kender kun omkring 30 malerier af Vermeer. Men de er til gengæld så udsøgte og farveskønne, at de er perlen i en hvilken som helst samling i verden, de måtte tilhøre. Han levede i den hollandske by Delft i 1600-tallet, dvs. Rembrandts århundrede, hvor Nederlandene oplevede deres storhedstid. Vermeers speciale er folkelivsbilleder, og vi vil også se på eksempler fra den på den underskov af fremragende folkelivsmalere, som han tårnede op over som en af Hollands største malere.


10. marts 
 JOHN CONSTABLE (1776-1837)

Constable er indbegrebet af en nostalgisk hjemstavnsmaler, der sværmer for sin barndomsegn – ved Flatford Mill i East Bergholt i Surrey. Han besynger Englands i sandhed Green and Pleasant Land. Det er romantik, men en, der kun få gange svinger sig op på de store følelsesmæssige højder, men til gengæld er så meget desto mere inderlig – og ikke ulig vore egne lidt senere guldaldermalere. Denne af englænderne højt elskede malers liv, kunst og samtid vil blive vel belyst.


24. marts 
CARL LARSSON (1853-1919) 

Larson er det nærmeste man i Sverige kommer til vores egen P.S. Krøyer: Af problematisk baggrund, udviser tidligt stort talent, på Kunstakademiet, søger mere uddannelse i Paris, og når kunstens største højder i sit hjemland. Gift med en talentfuld kvinde og skildrer hende og sit hjem på en besnærende måde, men i dette paradis lurer der slanger hos ham som hos Krøyer. Vi ser nærmere på hans liv, kunst og karriere med et lille udblik til samtidig kunst i Paris og i Norden.
 

KLIK HER FOR TILMELDING

Tilknyttet Dansk Oplysnings Forbund dof