Store mestre (efterår)

signe.jpg

Signe Jacobsen

HOLD 9:
Store mestre (efterår)
Tid: tirsdage kl. 10-12. Sted: Bygningen, Ved Anlægget
Pris: 4 formiddage kr. 490 kr. inkl. kaffe / 1 foredrag kr. 145
 

 
 
17. september 
EL GRECO (1541-1614) 

Greco var en af kunsthistoriens store excentrikere: Hans kunst afviger i betydelig grad fra samtidens stil i dens passionerede udtryksfuldhed, og den har inspireret kunstnere helt op i det 20. århundrede. El Greco var født på Kreta, hvor han var ikonmaler; herfra kom han til Venedig og Rom og opsnappede de kunstneriske strømninger her, inden han bosatte sig i Toledo i Spanien. Her blev den væsentligste del af hans kunstneriske produktion fremstillet, og her har han har sat sig de mest uforglemmelige spor. 


1. oktober 
CARAVAGGIO (1571-1610)

Caravaggios indflydelse på kunsthistoriens udvikling er enorm. Omkring 1600 – ved indgangen til barokken i Rom – formulerede han en ny form for maleri med stærk appel, realistisk, spillende på sanserne og frem for alt med en magtfuld anvendelse af kunstgrebet clair-obscur: den hårde kontrast mellem lys og skygge. Hans samtid og den kunst, han tog afsæt i, og også den, som han påvirkede, vil blive omtalt.


29. oktober 
C.D. FRIEDRICH (1774-1840)

Friedrich er en af romantikkens største navne. Hans kunst er højspændt og storladen. Naturen er overvældende og guddommelig og mennesket er lille og magtesløs over for naturens kræfter. Født i Greifswald i det dengang svenske Pommern og uddannet i København, indtager han en særegen plads i den nordeuropæiske romantik, som vil blive belyst med mange stærkt seværdige eksempler.


12. november 
STANLEY SPENCER (1891-1959) 

Spencer er en af Englands mange excentrikere. Hans kunst er nøje forbundet med hans særprægede biografi og hans vanskelige, ja nærmest traumatiske forhold til de kvinder, han knyttede sig til i sit liv. Hans kunst har både ekspressionistiske og, surrealistiske træk og også nærgående detalje-naturalistiske træk; de kan være ligefrem hudflettende selvudleverende og til tider i nærmest pinlig og endog (ufrivilligt) lattervækkende grad. Hans kunst, som er voldsomt original for sin tid, foregriber på flere måder kendte kunstnere som engelske Francis Bacon og Lucien Freud.
 

KLIK HER FOR TILMELDING

Tilknyttet Dansk Oplysnings Forbund dof