Filosofaen

sofa.jpg

HOLD 7:

En højskolestund af Brød & Ånd i Filosofaen
Tid: Søndage kl. 14.00-16.00. Sted: Bygningen, Ved Anlægget
Pris: 3 eftermiddage kr. 375 inkl. kaffe / 1 eftermiddag kr. 145
Med:
Henrik Elkjær, fotokunstner, poet og medstifter af det tidligere Brød&Co.
Dorte B. Jessen, underviser i filosofisk tænkning på Engelsholm og Uldum højskoler samt stifter af Filosofaen med tid til nærvær og eftertanke.


Vi vil over tre søndage med hver vores erfaringer og perspektiver kaste lys over brødet og åndens grundlæggende betydning for os som mennesker. Kunst, poesi og filosofi vil i et nærværende og eftertænksomt samspil lægge op til samtaler om det at være menneske sammen med andre mennesker. Om det gode virke og det gode liv.
Hver søndag med fællessang, oplæg og samtale.


9. september 2018
Ånd er i mennesket, hvad pengene er i verden

Det er et af Grundtvigs slagkraftige udsagn om, hvad ånd er. Penge er den store drivkraft i verden. Det samme er ånden i og for menneskelivet. Men hvordan forstår vi det i dag? Hvad afspejler måden vi virker og lever sammen på? Penge og økonomi er ikke til at komme udenom, men hvor finder vi ånden?


7. oktober 2018
Alt har enten en pris eller en værdighed

Sådan skriver den store oplysnings- filosof Immanuel Kant om menneskers værdighed. Hvad har det med brød og ånd at gøre? Hvori består vores værdighed som mennesker? Hvad kan krænke vores værdighed? – og med hvilken betydning?


18. november 2018
Mennesket er Aand. Men hvad er Aand? Aand er Selvet. Men hvad er Selvet?

Det skriver Søren Kierkegaard i indledningen til sin bog ”Sygdommen til døden”. Hvad mener han med det? Hvordan forholder vi os til Selvet i dag? – med hvilken betydning?


TILMELDING:
Klik her for tilmelding til arrangementer.

Tilknyttet Dansk Oplysnings Forbund dof